Fødsel, navngivning og dåb

her er et billede af en mor og far, som leger med barnet, mens de går tur på stranden

At blive forældre er noget af det største, der kan overgå et menneske. Midt i alt det nye, der sker i familielivet, er der en række praktiske ting, der skal ordnes. Vi bringer her en oversigt:

    • Jordemoderen anmelder fødslen til kirkekontoret.
    • Er forældrene gift, bliver fødslen registreret af kordegnen.
    • Er forældrene ikke gift, sender kordegnen en "Vejledning om faderskab" til moderen, der fortæller om mulighederne for at få faderskabet registreret.

En kvinde og en mand kan anmelde faderskab ved inden 14 dage efter fødslen at afgive en Omsorgs- og ansvarerklæring. Dette sker på www.borger.dk 

Navngivning ved anmeldelse

Navngivning skal foretages af forældrene via www.borger.dk inden barnet er fyldt 6 måneder.

Reglerne for navne og en liste over godkendte drenge- og pigenavne finder man på Familiestyrelsens hjemmeside.

Dåb og navngivning ved dåb


Tidspunktet for dåb aftales med kordegnen på kirkekontoret. Du kan kontakte kordegnen på tlf. 56 14 00 55 eller adressen Mosevej 1, Solrød Strand på følgende dage: 

Man-tirsdag kl. 10-14
Onsdag kl. 12-14
Torsdag kl. 10-13 og 15-17
Fredag kl. 10-13

Her kan det oplyses, hvad barnet skal hedde samt navne og  adresser på de, der skal være faddere. Der skal være mindst tre faddere inklusive gudmoder eller gudfar – og højst fem. Forældrene kan godt stå anført som fadder til eget barn.

Reglerne for navne og en liste over godkendte drenge- og pigenavne finder man på Familiestyrelsens hjemmeside.

I Jersie og Kr. Skensved kirker er der altid mulighed for dåb i forbindelse med søndagens højmesse – dog ikke sidste søndag hver måned samt højhelligdagene, det vil sige juledag, påskedag og pinsedag.

Derudover er der dåbsgudstjeneste kl. 11.00 både den første og sidste lørdag i måneden. Forud for dåben vil man blive kontaktet af præsten for at aftale tid for en samtale. I forbindelse med dåben modtager barnet en børnebibel fra kirken.