Fredagstræf

Her ser man et foto af en kvinde, der spiser mad. Kameraet fokuserer på hendes gaffel med en bid mad

Den sidste fredag i hver måned holder vi fredagstræf
i Jersie Sognehus. En hyggelig aften med spisning,
underholdning og sang. Vi begynder med en andagt – og derefter er der middag og mulighed for en god snak. 

Efter middagen er der som regel underholdning,
og så synger vi sammen fra højskolesangbogen.

Billetter koster 75 kr. pr. person og kan købes på tlf. 56 14 22 88 eller ved personligt fremmøde i Jersie Sognehus eller Solrød Strandkirke.

Fredagstræf i første kvartal af 2023 er den 27. januar, 24. februar og 31. marts

 

Den 27. januar
Til dette fredagstræf skal vi en tur til Indien – sammen med foredragsholder Peer Faurskov , der har rejst meget i landet. Med sit billedforedrag vil han fortælle, underholde og gøre dig klogere på Indien. Glæd dig til maharaja-pladser, slangetæmmeren, nordinderen med turbanen, sikhernes hellige by Amritsar, Himalaya-bjergene og en tredages ørkenridt på kamelryg.


Den 24. februar
Til fredagstræf i februar er der middag og film på programmet. Vi skal se Bille Augusts ’Farvel Bafana’ – historien om Nelson Mandela og hans fangevogter. 

 

Den 31. marts
Foredraget "Lys i mørket - mit liv som blind" er ved sognepræst Eva Melhof fra Snesere på Sydsjælland. Hun fortæller humoristisk og optimistisk om, hvordan hun i januar 2003  mistede synet og siden har levet som helt blind. 

Næsten alle sanseindtryk stammer fra synet, så det er en voldsom ændring af et menneskes tilværelse, når øjnene ikke længere kan bruges.

Eva Melhof vil fortælle om tiden, før synet endegyldigt forsvandt, og om hvordan hun skulle lære at leve som blind. Ud over at være blind er Eva også benamputeret efter en togulykke i december 2004.

Eva Melhof vil også give os et indblik i, hvordan hun klarer arbejdet som præst. Overskriften på foredraget er, hvordan man bevarer håbet og troen trods megen modgang. 

Foredraget er en humoristisk og levende fortælling. Et vidnesbyrd om at livet kan leves med håb og glæde - også selv om mørke skyer har dækket himlen over et menneskes tilværelse.