Foredrag

Den 27. januar / fredagstræf med rejseforedrag af Peer Faurskov
Kl. 16.45 - 20.30 i Jersie Sognehus - inkl. andagt og middag

Til dette fredagstræf skal vi en tur til Indien – sammen med foredragsholder Peer Faurskov , der har rejst meget i landet. Med sit billedforedrag vil han fortælle, underholde og gøre dig klogere på Indien. Glæd dig til maharaja-pladser, slangetæmmeren, nordinderen med turbanen, sikhernes hellige by Amritsar, Himalaya-bjergene og en tredages ørkenridt på kamelryg.


Den 21. marts / foredrag med Anne Hedeager Krag om Dronningens Kirketekstiler
Kl. 19 i Jersie Sognehus


Anne Hedeager Krag er medforfatter på bogen 'Dronningens Kirketekstiler', som hun vil give et foredrag om tirsdag den 21. marts. Bogen og foredraget kommer bl.a. til at handle om Dronning Margrethes broderier og designs til danske kirker. De sidste tredive år har Dronningen med sine smukke kirketekstiler bragt opmærksomhed på moderne danske kirketekstil og kirkekunst Udover at være foredragsholder, forfatter og mag.art. i forhistorisk arkæologi er Anne Hedeager Krag medlem af Selskabet for Kirkelig Kunst. Hun har holdt mange foredrag i kirkelige sammenhænge, herunder på Løgumkloster Refugium, og i danske folkeuniversiteter.
 

Den 31. marts / fredagstræf med foredrag af Eva Melhof 
Kl. 16.45 - 20.30 i Jersie Sognehus - inkl. andagt og middag

Foredraget "Lys i mørket - mit liv som blind" er ved sognepræst Eva Melhof fra Snesere på Sydsjælland. Hun fortæller humoristisk og optimistisk om, hvordan hun i januar 2003  mistede synet og siden har levet som helt blind. Eva Melhof vil også give os et indblik i, hvordan hun klarer arbejdet som præst. Overskriften på foredraget er, hvordan man bevarer håbet og troen trods megen modgang. Foredraget er en humoristisk og levende fortælling. Et vidnesbyrd om at livet kan leves med håb og glæde - også selv om mørke skyer har dækket himlen over et menneskes tilværelse.
 

Den 16. maj / foredrag om den personlige side af Johannes Møllehave
Kl. 19 i Jersie Sognehus

Foredrag om Johannes Møllehave ved Thulla Christina Wamberg Kronaie. Hun bringer en personlig vinkel på Møllehave – med afsæt i en barndom og ungdom, der bød på mange stunder med Johannes Møllehave og hans familie. Efter Johannes Møllehaves bortgang den 10. maj 2021 har Thulla Kronaie holdt foredrag om den mere personlige side af Johannes Møllehave. Det er blevet til et foredrag med et væld af sjove og vanvittige anekdoter.